TYT ve AYT Hazırlık Kursu
TYT (Temel Yeterlilik Testi), YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavının birinci oturumudur. Daha önce uygulanan ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı) ve YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) benzeri bir sınav olarak uygulanmaya 2017-2018 yılından itibaren başlanmıştır.
Bu sınavda Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri sorularına yer verilmektedir. Lise müfredatının 9. sınıf ve 10. sınıf konularını kapsar. Sınavda Türkçe ve Temel Matematik başlıkları altında 40’ar soru; Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri başlıkları altında 20’şer soru olmak üzere toplam 120 soru sorulur.
TYT Sınav süresi 135 dakikadır. Öğrenciler tüm soruları çözmek durumundadır. Her bir sorunun puanı eşittir. Sınavın tüm sınav içindeki ağırlığı genel olarak yüzde 40 düzeyindedir. Bu sınava tüm öğrenciler katılmak durumundadır.
Sınavdan 140 puan ve üzeri alan öğrenciler iki yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarına, 180 ve üzeri puan yapan öğrenciler dört yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarına tercih yapma hakkı kazanmaktadır.
Ayrıca 200 ve üzeri
puan alan öğrenciler bu puanı dilediklerinde sadece bir sonraki sene olmak
koşuluyla kullanabileceklerdir. Sınav her yıl haziran ayının bir cumartesi günü
sabah yapılmaktadır.
AYT (Alan Yeterlilik Testleri), YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavının ikinci oturumudur. Bu sınav daha çok lise müfredatının 11. sınıf ve 12. sınıf konularını kapsasa da alana göre 9. sınıf ve 10. sınıf soruları da yer almaktadır.
Sınavda Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 (Tarih-1, coğrafya-1), Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji), Sosyal Bilimler 2 (Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) başlıkları altında 40 ar sorudan toplam 160 soru sorulur. Sınav süresi 180 dakikadır. Sınavın tüm sınav içindeki ağırlığı genel olarak yüzde 60 düzeyindedir.
Öğrenciler hangi puan türlerinde puanlarının hesaplanmasını istiyorlarsa o puan türleri ile ilgili olan bölümleri cevaplandırmak durumundadırlar. Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel olmak üzeri üç puan türü mevcuttur.
Sınavda Sayısal Puanı için Matematik ve Fen Bilimleri bölümleri,
Eşit Ağırlık puanı için Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 bölümleri
Sözel Puanı için Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2 bölümleri cevaplandırılmalıdır.
Öğrenciler sınav süresi boyunca tüm soruları cevaplandırarak her puan türünden puanlarının hesaplanmasını sağlayabilirler.
Ancak her alanın puan hesaplamasında o alana ait bölümlerin sorularının puan katkısı eşit olarak verilmiştir ve bu alana ait olmayan bölümlerdeki soruların çözülmesi asıl alan puan türüne ek bir puan getirmemektedir.Sadece diğer alanlarla ilgili puanların hesaplanmasını sağlamaktadır.
Örneğin Sayısal alanda puan türünün hesaplanmasını isteyen bir öğrencinin Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testini çözmesi ona ek puan sağlamaz ancak eşit ağırlık puanının hesaplanmasını sağlar.
Sınav haziran ayının üçüncü haftası bir pazar günü sabah yapılmaktadır.
YDT (Yabancı Dil Testi), YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavının üçüncü oturumudur.
Yabancı Dil puanı ile öğrenci alan bölümlere yerleşmek isteyen öğrenciler bu sınava girmelidir. Sınavda 80 soru sorulmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır. Sınavın tüm sınav içindeki ağırlığı genel olarak yüzde 60 düzeyindedir.
Sınav haziran ayının üçüncü haftası bir pazar günü sabah yapılmaktadır.
Değişim Eğitim, butik dershane anlayışıyla öğrencilerini YKS
sınavlarına en iyi şekilde hazırlamaktadır